Om oss

Om företaget – sadelmakeriet i Kinna

Svenljunga Sadelmakeri ägs och drivs av mig, Niklas Larsson. Jag fick mitt Gesällbrev 1987 och är auktoriserad Sadelinprovare/Sadelmakare i S.B.O. – Sadelmakarnas branschorganisation.

Sadelförsäljning och omstoppning av sadlar

Sadelförsäljning, omstoppning av sadlar och besök hos kunder för sadelinpassning har under de senaste 20 åren blivit en större del i företaget och utgör nu ca 80 % av mitt arbete.

Den resterande tiden arbetar vi med nytillverkning av seldon, främst till arbetshästen, liksom reparationer av sadlar, seldon och tillbehör.

Sadelinpassning

När det gäller sadelinpassning så hjälper vi allt från hobbyryttare till tävlingsryttare att hitta rätt sadel för sin häst. Vi för sadlar i flera märken inom hopp, dressyr, allround och islandssadlar. Vi har sadlar både för ponny och stor häst.

Vi har ett nära samarbete med Ridande Polisen i Göteborg och samarbetar även med ridskolor.

Hantverkstradition med hög kvalité

För oss är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder produkter som under en lång tid framöver klarar en hästmänniskas och arbetshästens tuffa krav. Vi arbetar alltid för att uppnå högsta möjliga kvalité in i minsta detalj hos våra produkter.
Vår höga kvalité är resultatet av stor kunskap och hantverkstradition i samverkan med användandet av de absolut bästa verktygen och råmaterialen som kan uppbringas. Vi ifrågasätter aldrig våra kunders rätt till bra produkter varför vi flitigt använder handsömnad. Handsömnad ger ökad kvalité och livslängd i jämförelse med enbart maskinsömnad.